BLOG YAZILARI

Vejetaryen Paella nasıl yapılır?

Sebzeler ve baharatlar ile harikalar yaratın...

vejetaryen-paella-nasil-yapilir

Harika bir paella mutlaka et ürünleri de içermelidir diye düşünüyorsanız, bu tarif size fikrinizi değiştirmenizde yardımcı olacak. İşte birbirinden lezzetli ürünler ile kendi evinizde kolayca yapabileceğiniz vejetaryen paella tarifi!

Bol malzeme, bol lezzet!

Malzemeler: 2 su bardağı paella pirinci (alternatif olarak risotto pirinci kullanabilirsiniz), 4 su bardağı sebze suyu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 büyük soğan, doğranmış, 3 diş sarımsak, doğranmış, 1 kırmızı biber, doğranmış, 1 yeşil biber, doğranmış, 1 büyük domates, rendelenmiş, 1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber, 1 çay kaşığı toz safran (isteğe bağlı), 1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber, 1/2 su bardağı bezelye, 1/2 su bardağı doğranmış yeşil fasulye, 1/2 su bardağı doğranmış havuç, 1 limon, dilimlenmiş (servis için), Taze kişniş veya maydanoz (servis için).

Geniş tabanlı paella tavasını ocakta ısıtın ve zeytinyağını içine dökerek önce soğanları sonra da sarımsakları ekleyin. Daha sonra doğranmış biberleri de soteledikten sonra, rendelenmiş domateslerle birlikte baharatları da ekleyecek, domatesler suyunu çekene kadar, malzemelerin lezzetinin birbirine geçmesini sağlayın. Bezelye ve fasulye dışında kalan tüm malzemeleri ekleyip karıştırdıktan sonra pirinci de koyun ve sebze suyunu ekleyerek kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin. Son olarak bezelye ve fasulyeleri de ekleyerek altın kapatın.

Pişirme süresi tamamlandığında paellayı ocaktan alın. Üzerini bir havlu veya alüminyum folyo ile örtün ve 10 dakika dinlendirin. Bu, pirinçlerin dinlenerek kıvam kazanmasını sağlayacaktır. Paellayı dilimlenmiş limon dilimleri ve taze kişniş veya maydanoz ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!