BLOG YAZILARI
Vietnam-Usulü Pho Ho
vietnam mutfağı
Vietnam mutfağı hakkında pek çok şey duyuyoruz. Neredeyse her çeşit besini yetiştirmeye yetecek kadar yağmur ve güneşin olduğu Vietnam'da mutfağın da ön plana çıkması şaşırtıcı değil.
Vietnam mutfağında fesleğen, kişniş ve nane çok önemlidir. Bunların yanında frenk maydonozu, dereotu, mercanköşkü ve birçok ot çeşidi neredeyse her yemeklerinde bulunur. Pho Bo'da aslında bu otların bolca bulunduğu sığır eti çorbası olarak biliniyor.
Noodle'a çok benzeyen bu çorba içerdiği otlardan dolayı ve pişirme usülünden dolayı bilinen tariften ayrışıyor. Vietnam usülü Pho Bo ile bu mutfağı benimsemiş restoranlarda karşılaşabilirsiniz.
Evde yapmak için oldukça zahmetli olan Pho Bo yaparken ilikli kemikleri en az 7 saat boyunca pişirirler. 7 saat boyunca kaynayan ilikli kemik suyunun içerisinde eti haşlamaya başlarlar haşlanan bu etin içine pirinç çubukları ve bulması diğer malzemelere göre zor olan yıldız anasonu, fasulye filizi ve dikenli kişniş gibi malzemeleri eklerler. Pho Bo'nun olmazsa olmaz malzemeleri bir araya geldiğinde ortaya nefis bir lezzet ve sağlıklı bir kâse çıkar.