BLOG YAZILARI
Zeytin Salatalı ve Sebzeli Sandviç Tarifi
Sandviç Tarifi
Bir önceki yazımızda İstanbul’da en lezzetli sandviçleri bulabileceğiniz mekânları sıraladık. Peki evde nasıl lezzetli sandviç yapabilirsiniz? İşte tarifimiz.
(4-6 kişilik)
Malzemeler
1 adet köy ekmeği
150 gr sele zeytin
150 gr yeşil zeytin
1 dal kereviz
1 orta boy havuç
6 parça kurutulmuş domates
5 dal taze kekik
5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Taze çekilmiş karabiber
2 salçalık kırmızı biber
3 dolmalık yeşil biber
150 gr hellim peyniri
100 gr gravyer peyniri
1 küçük demet roka
Hazırlanışı
Ekmeğin üst kabuğundan 3 santim kalınlığında bir parça (bu kısım kapak olacak) kesin. Ekmeğin sadece kabuğu kalacak şekilde içini düzgün bir şekilde çıkarın. Zeytin salatası için, zeytinlerin çekirdeğini çıkarıp etli kısımlarını küçük parçalar şeklinde kesin. Havucu temizleyin.
Kereviz sapı, havuç, kuru domates ve kekiği incecik doğrayın. Zeytine ilave edin. Zeytinyağı ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Kırmızı ve yeşil biberleri közleyip kabuğunu soyun. Peynirleri ince dilimleyin. Roka yapraklarını temizleyin. Dilimlediğiniz hellim peynirini ızgarada pişirin. Ekmekten hazırladığınız kâsenin içini sırasıyla, zeytin salatası, yeşil biber, hellim peyniri, kırmızı biber, gravyer peyniri, roka yaprakları sıralamasıyla doldurun. Üzerine ekmekten kapağı kapatıp sıkıca streç folyoya sarın. 1 saat bekletin. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.