BEYTİ
İsmini kurucusu Beyti Güler'den alan Beyti İstanbul'un en eski ve en iyi et lokantalarından biri. 1945 yılında Küçükçekmece'de Beyti Güler ve babası tarafından dört masa, on altı iskemle şeklinde küçük bir aile lokantası olarak açıldı. Kuru fasulye ve çorba servisi ile başlayan Beyti Güler sonrasında et çeşitlerini menüsüne dahil etti. Et yemekleri konusunda zaman içinde gösterdiği başarı dönemin gazetelerinde haber olarak yer aldı. 1983 yılında artan talebe cevap vermek için şimdiki Florya'daki yerine taşındı. Beyti'nin mutfağındaki etler 50 yıldır aynı kasaptan satın alınıyor. Titizlikle seçilen bu etler özel yöntemlerle terbiye edildikten sonra kömür ateşinde pişiriliyor. Servis kalitesi de yıllardır aynı çizgide. Mekânın dekorasyonunda Türk-Osmanlı mimari ve motiflerden izler bulunuyor. Biber ve domates ızgara ile servis edilen kuzu şiş, patlıcan beğendili köfte, fırında kuzu kol ve yoğurtlu kebap Beyti'nin öne çıkan yemekleri.

RESTORANI PAYLAŞ:

RESTORANA BİR EMOJİ BIRAK:

57%
43%
0%
0%
0%