MAÇA KIZI
1977 yılında ‘Maça kızı' lakaplı Ayla Emiroğlu'nun Gümbet'te açtığı, ardından da o yıllarda Washington'un en ünlü mekanlarından Cities'in sahibi oğlu Sahir Erozan'ın ortaklığıyla Türkbükü'ne taşıdığı Maça Kızı 41 yıldır anlayışını değiştirmeden yoluna devam ediyor. Ancak Sahir Erozan'ın 18 yıl işlettiği restoranını kapatarak şefi Aret Sahakyan'la birlikte Maça Kızı'na gelmesiyle ikonik otel başka bir boyuta geçti. Konumu, doğayı bozmayan mimarisi, yalın dekorasyonu sunduğu sade lüks kadar şef Aret Sahakyan'ın başında olduğu restoranı ve sunduğu mükemmel sıfatını hak eden yemekleriyle de fark yarattı. Maça kızı restoranında öğlen yemeklerinde Türk özellikle de Ege mutfağını yansıtan menü hazırlanır. Akşam menüsü ise yerel ve mevsiminde malzemelerle tam bir yaratıcı şef mutfağı örneğidir. Maça Kızı 2018 yazında kapılarını mutfağını, restoranını baştan sona yenileyerek açtı. Sahakyan her zaman iyi bir şeftir ama yeni menüde yer alan kavrulmuş fındıklı karnabahar çorbası, sarımsak kremalı mavi yengeç etli rigatoni, kereviz veloute sos ve trüf dilimleri eşliğinde sunulan kuzu göbeği mantar, keçi peynirli tortelini gibi yaratıcılık ve lezzetin harmanlandığı yemekler tam anlamıyla gastronomik deneyim yaşatıyor. Maça Kızı lezzet çıtası yüksek yemeklerinin yanı sıra sunum, servis kalitesiyle ve servis elemanlarının menüye hakimiyeti ile de dünya standartlarını tutturan bir anlayışa sahip.

RESTORANI PAYLAŞ:

RESTORANA BİR EMOJİ BIRAK:

36%
12%
12%
16%
24%