MİKLA
ABD'de yaklaşık 8 yıl kadar şeflik yaptıktan sonra 1996'da İstanbul yeme-içme sahnesine dahil olan Mehmet Gürs restoran sektörüne bakış açısı ve yenilikçi tavrıyla kısa sürede fark yarattı. 2005 yılında Akdeniz ve İskandinavya mutfakları esintili, şef mutfağı olarak açtığı Mikla 2012'de büyük bir dönüşüm geçirdi. Gürs ve ekibi yerel, mevsiminde, sürdürülebilir bir şekilde temin edebilecekleri, kalitesine güvendikleri ürünleri kullanmaya başladılar. Anadolu'yu neredeyse tümden dolaşarak kaliteli yöresel malzemenin izini sürerek küçük çiftçilerle bağlantı kurdular. Gürs, geçmişi geleceğe taşıyarak kendinden sonra açılan birçok restorana yol gösterici olan ‘Yeni Anadolu Mutfağı' konseptini başarıyla kurguladı. Anadolu'nun geleneksel mutfağının temel taşlarını sarsmadan şef dokunuşlarıyla günümüze uyarladı. Seçilen malzemelerin uyumla harmanlandığı, yaratıcılık ve lezzet çıtasının yüksek olduğu yemekler, mevsimsel döngülere göre değişen menü, sunum ve servisteki yetkinlik Mikla'ya gidenlere gastronomik bir deneyim yaşatıyor. Lavaş, kuşboku fıstık humusu, tahin, gözleme, bolet mantarı, kuzukulağı, tuzlu yoğurt, balık yumurtası, arapkızı elma, Zile pekmezi, yabani lahana gibi menüdeki hemen her tabağın içindeki malzemelerle tam bir Anadolu lezzet turu yapıyorsunuz. Dekorasyonundaki estetik bütünlüğü, servis kalitesi ve İstanbul'un görkeminin hissedildiği Tarihi Yarımada, Marmara Denizi Boğaz manzarası da artıları arasında. Uluslararası standartlardaki benzeri restoranların kriterlerine sahip olan Mikla, dünya genelinde gastronomi alanında uzmanlaşmış 1000 üyenin seçtiği, 2018 The World's 50 Best Restaurants/ Dünyanın En İyi 50 Restoranı' listesinde de 44'üncü sırada yer alıyor.

RESTORANI PAYLAŞ:

RESTORANA BİR EMOJİ BIRAK:

45%
0%
0%
18%
36%