MÜRVER RESTAURANT
İstanbul gastronomi sahnesine Haziran 2017'de katılan Mürver'de etler, deniz ürünleri ve sebzeler açık mutfakta hiç sönmeyen odun ateşinde pişiriliyor. Demir döküm ızgarada tütsüleniyor. Yemeklerin büyük bölümü hatta istenirse tümü ortaya paylaşımlı geliyor. Mürver, yaratıcılık, lezzet, estetik sunum, fiyat-kalite dengesiyle tutturduğu anlayışı ve göz alıcı Tarihi Yarımada manzarasıyla kısa sürede yeme-içme severlerin dikkatini çekti. Açıldığı günden beri neredeyse her akşam dolu olan en az bir hafta öncesinden yer ayırtmak gereken restoranda sadece yerel ve mevsiminde ürün kullanılıyor. Tütsülenmiş dana dil, ızgara kalamar, ahtapot, çıtır pide, mücver, sucuk, kuru cacık, topik gibi geleneksel yemekler ince dokunuşlarla yorumlayarak sunuluyor. Mehmet Gürs'ün danışmanlığını, Yılmaz Öztürk'ün şefliğini üstlendiği Mürver tarzının öncüsü oldu denebilir.

RESTORANI PAYLAŞ:

RESTORANA BİR EMOJİ BIRAK:

33%
33%
33%
0%
0%