TOİ
Restoranına TOİ, ‘Trust of İsmet' baş harflerini veren İsmet Saz, üniversitede gastronomi eğitimi aldıktan sonra yurt içinde ve dışında birçok ünlü şefle beraber çalıştı. İstanbul ve Alaçatı'da birçok restoranın mutfak şefliğini üstlendi, danışmanlık yaptı. Ardından da kendi restoranını açtı. İsmet Saz farklı tarz mutfaklardan örnekleri bir araya getiriyor. Son dönemde o da birçok şef gibi kullandığı malzemelerin taze ve mevsiminde olmasına dikkat ediyor. Sabah erkenden kalkıp pazarları dolaşıyor, balık haline gidiyor. Istakoz roll sandviç, mürekkepli ekmek ve kırmızı soğan turşusu, köz biber ve Urfa biber aioli sosla sunduğu yerli mavi yengeç köfte, patates püresi ve bir TOİ klasiği olan tuzlu yoğurtlu ıspanak püresi eşliğinde sunduğu dana Wellington, borani dolgulu piruhi gibi yemeklerden oluşan kendine özgü bir menüsü var. Kuruçeşme'deki açık mutfaklı, şefin masasının da olduğu TOİ İstanbul yeme-içme sahnesine ruh ve renk katan mekanlardan. Yemeklerin yaratıcılığı ve lezzeti kadar servis ve sunum da başarılı.

RESTORANI PAYLAŞ:

RESTORANA BİR EMOJİ BIRAK:

0%
0%
0%
0%
0%