TRİLYE
Çanakkale'de henüz altı yaşındayken anneannesiyle peynir tenekesine tuzlu sardalye bastığı, iskelede melanur tuttuğu günlerden bu yana balıkla ilişkisi devam eden emekli asker Süreyya Üzmez, 2002 yılında Ankara'nın lüks konseptte ilk balık lokantasını açtı. Üzmez, Türkiye'de kalamar, karides, ahtapot, sübye, midye, ıstakoz gibi deniz ürünleriyle yaratıcı yemekler yapan, balığı bilimsel yöntemlerle pişiren, sunum ve servisiyle fark yaratan öncü isimlerin başında geliyor. Aynı zamanda lakerda, çiroz gibi geleneksel balık işleme yöntemlerinde de, beğendili ahtapot, karidesli kabak çiçeği dolması gibi geleneksel mutfağı deniz ürünleriyle yorumlamada da çok başarılı.

RESTORANI PAYLAŞ:

RESTORANA BİR EMOJİ BIRAK:

67%
0%
33%
0%
0%