MİKLA
ABD'de aldığı eğitimden ve çeşitli restoranlarda kazandığı deneyimden sonra 1996'da İstanbul'da yeme-içme sektörüne giren Mehmet Gürs, restoran sektörüne bakışı ve yenilikçi duruşuyla kısa sürede fark yarattı. 2005 yılında Akdeniz ve İskandinav mutfakları esintili, şef mutfağı olarak açtığı Mikla, 2012'de büyük bir dönüşüm geçirdi. Gürs ve ekibi yerel, mevsiminde, temini sürdürülebilir, kalitesine güvendikleri ürünleri kullanmaya başladılar. Anadolu'yu dolaşıp, kaliteli yöresel malzemenin izini sürerek küçük çiftçilerle bağlantı kurdular. Gürs, kendinden sonra açılan birçok restorana yol gösterici olan ‘Yeni Anadolu Mutfağı' konseptini başarıyla kurguladı. Anadolu'nun geleneksel mutfağının temel taşlarını sarsmadan, şef dokunuşlarıyla günümüze uyarladı. Seçilen malzemelerin uyumla harmanlandığı yemekler, mevsimsel döngülere göre değişen menü, sunum ve servisteki yetkinlik Mikla'ya gidenlere unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. Yıllardır değişmeyen ekibin birbirleriyle sağladıkları uyum ve yüksek servis kalitesi, Mikla'nın dünyanın en iyi restoranları arasında yer almasını sağlıyor. İstanbul'un görkeminin hissedildiği tarihi yarımada ve Boğaz manzarası da artıları arasında.

RESTORANI PAYLAŞ:

RESTORANA BİR EMOJİ BIRAK:

3%
3%
23%
48%
25%