Evde Kalamar Pişirmenin Püf Noktaları
İlk olarak kalamarları temizleyin ve halkalar halinde dilimleyin.
Dilimleme işleminden sonra kalamarlarınızı tuzla yoğurun ve suyla tuzundan arındırın.
Kalamara lezzetini veren ve çıtır çıtır olmasını sağlayan şey sosudur.
1 çay kaşığı karbonat, 1 limonun suyu, 1 adet kesme şeker ve yarım sodadan oluşan sosunuza kalamarlarınızı ilave edin ve iyice karışmasını sağlayın. Streç filmle sararak bu karışımı buzdolabında dinlenmeye bırakın. Dinlenme süresi vaktinize göre 2 ve 24 saat arasında değişebilir.
Son olarak kalamarlarınızı derin ve kızgın bir yağda pişirmeniz gerektiğini söyleyelim.
Kalamarlarınızı tuz ve un karışımına bulayarak kızartın. Yağın ısısı düştüğü anda tekrar kızmasını beklemenizi ve hepsini bir arada değil daha aralıklı olarak kızartmanızı öneririz.