İNCİLİ GASTRONOMİ REHBERİ
İNCİLİ GASTRONOMİ REHBERİ
GURME YAZILAR | GALERİLER | İLKELER | TEŞEKKÜR | SUNUŞ | 2021

GALERİLER

İNCİLİ GASTRONOMİ REHBERİ
İNCİLİ GASTRONOMİ REHBERİ
Restoran Ara
Filtrele
GURME YAZILAR - GALERİLER - İLKELER - TEŞEKKÜR - SUNUŞ - 2021
Restoran Ara
Filtrele
Tüm Blog Yazıları >>>

31.10.2024

2024'te Gastronomi Dünyası: Yenilikler ve Trendler

DEVAMI >>>

28.08.2023

Aynı malzeme ile farklı lezzetler: Somon füme ile neler yapılabilir?

DEVAMI >>>

Geleneksel Lezzetleriyle Öne Çıkan Restoranlar

Geleneksel yemeklerin yeri Türklerde bir başkadır. Hele de güzel yapan bir yer olursa haftada en az bir kez gidilir ve lezzetli yemekler tadılır.

Çiya Lokantası

Çiya, Anadolu’nun farklı uygarlıklarla zenginleşen mutfağını 1998’de Kadıköy Çarşı içindeki sofrasına taşıdı. Menüde yer alan yemeklerin her biri orijinal reçetesine bağlı kalınarak hazırlanıyor. Çiya, kaybolmakta olan yöresel yemeklerin yaşamasını sağlıyor.

Pandeli

Kubbeli tavanı, mavi çinilerle kaplı duvarları, kristal avizeleri ve beyaz masalı örtüleriyle 1900’lerin yemek kültürünü günümüze taşıyan Pandeli, 2016’da kapılarını kapatmıştı. Bir yıl önce Mısır Çarşısı’ndaki yerinde yeniden açıldı. Pandeli’nin mutfağı son 22 yıllık şefi Abdullah Sevim ile şef Bayram Karaçam’ın yönetiminde yoluna devam ediyor. Menüde hem Pandeli Çobanoğlu döneminden hem de yeni ekibin hazırladığı yemekler var.

Seraf

Türk mutfağına özgü yemekleri ‘fine dining’ konseptinde sunan Seraf, açıldıktan sonra kısa süre içinde İstanbul’un öne çıkan lokantaları arasındaki yerini aldı. Anadolu’nun en iyi malzemelerini yerinden temin ediyorlar. Turşu, salça, reçel, erişte, nar ekşisi, sucuk, sirke, ekmek gibi kullandıkları çoğu malzemeyi mutfaklarında hazırlıyorlar. Mardin kaburga dolmasından Gaziantep’in beyran çorbasına, Süryani usulü içli köfteden sac tavaya tüm yemekler malzeme, yapım tekniği ve sunumuyla

reçetelerine uygun hazırlanıyor.*

Borsa

Kentin klasiklerinden Borsa Lokantası, Türk mutfağının sevilen yemeklerini menüsünde sunuyor. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde bulunan Borsa’nın geniş bir yazlık terası da var. İş yemekleri, konser ve sergiler öncesi yemek için ideal.

Lokanta 1741

Restore edilip açılan Cağaloğlu Hamamı’nın kompleksi içinde yer alan Lokanta 1741’in yalın dekorasyonu da tarihi dokuyla uyumlu. Şef Durukan Özgen gelenekseli yorumladığı menüyü sadece yerel malzemeler kullanarak tasarlamış.

Akdeniz Hatay Sofrası

Antakya mutfağından örneklerin sunulduğu Akdeniz Hatay Sofrası’nda bakkaliye köşesi de var.

Feriye Lokantası

Ortaköy’de denizin kıyısında yer alan Feriye Lokantası’nda Akdeniz mutfağı ağırlıklı yemekler hazırlanıyor.

Lokanta Kru

Nişantaşı’ndaki Lokanta Cru, yeni nesil esnaf lokantası. Mutfağın başında genç ve eğitimli şef Ufuk Ügümü var.

Nato

Nato Lokantası 1952’de kapılarını Karaköy esnafına açtığı günden bu yana aynı anlayışla yoluna devam ediyor.

Bankalar Lokantası

Lokantanın salçalı yemek menüsü her gün değişiyor. Balık, tavuk ve et çeşitlerinden oluşan ızgara menüsü sabit kalmakla beraber günlük olarak farklı yemekler hazırlanıyor.

Elma ile Yapabileceğiniz Birbirinden Farklı Tatlı Önerileri
DEVAMI >>>
İspanyol Lezzeti Tapas’ı Mutfağınıza Taşıyın
DEVAMI >>>
İNCİLİ VİTRİN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK RESTORAN LİSTELERİ

YALI 77, İstanbul
>
LADY BURGER, İstanbul
>
MASA İSTİNYE PARK, İzmir
>
SAKHALIN, Bodrum
>
KARDEŞLER LOKANTASI, İstanbul
>
GEZİ İSTANBUL, İstanbul
>
VOLKAN ŞİŞÇİ KADİR’İN YERİ, Antalya
>
CUMA, İstanbul
>
ONUR KEBAP, Adana
>