Bodrum'un Lezzetleriyle Ünlü Restoranları
Maça Kızı
Deniz kıyısında doğayla uyumlu mimarisi, yalın dekorasyonu ve sade lüksüyle
1977’den beri Bodrum’un ikonik otel ve restoranı Maçakızı’nın başarısında
ikinci kuşak Sahir Erozan’ın payı büyük. Maçakızı’nın ünlü öğle yemekleri
yerel ürünlerle Türk mutfağını yansıtan açık büfe olarak hazırlanıyor. Haftanın belli günleri çıkan mantı, lahmacun ve köftesinin müdavimi çok. Şef Aret
Sahakyan’ın başında olduğu restoranın yaratıcılık ve lezzetin harmanlandığı
akşam yemekleri ise tam anlamıyla gastronomik deneyim yaşatıyor. Yemek
öncesi bar saatleri de popülerliğini açıldığı dönemden bu yana sürdürüyor.
Brava
he Bodrum Edition Hotel’in içinde yer alan Brava Restaurant’ın başında ünlü
Perulu Şef Diego Munoz var. Restoran menüsünde şefin yaratıcı dokunuşları hemen her tabakta hissediliyor. Dekorasyonundaki estetik bütünlük ve servis kalitesi de akılda kalıcı. Munoz’un yer aldığı coğrafyaya has yerel ürünleri
kullanarak oluşturduğu menüsünde Peru başta olmak üzere Latin Amerika
mutfağına ait yemekler yer alıyor. Brava’nın öne çıkan lezzetleri balık ve deniz
ürünleriyle yaptığı ceviche’leri wok tavada hazırlanan çeşitlerinden oluşuyor.
Brava’nın aynı zamanda churros ve dondurmaları da mutlaka denenmeli.
Buddha Bar Beach
Caresse Bodrum’un içinde yer alan Buddha Bar, Ege Denizi'ne bakan panoramik manzarası, imza kokteylleri, müzikleri ve günümüz Uzak Asya füzyon
mutfağından oluşan menüsüyle ön plana çıkan bir restoran. Robota kömür
ızgarasında hazırlanan deniz ürünleri ve etler, Hoisin soslu kuzu pirzola,
Akdeniz usulü tom yum çorba, derin yağda kızartılmış ıstakoz mantı en tercih
edilen tabakları arasında. Yeşil çaylı tiramisu, Hindistan cevizli ve mangolu
bir cins sütlü tatlı "blancmange" gibi tatlı çeşitlerini ve imza kokteyli Sichuan
biberli "angel touch" da denenmeli.
ENT
ürkiye’nin yaratıcı şeflerinden Yoldaş Sönmez’in yenilikçi mutfak anlayışı
ve yaşadığı coğrafyanın ürünlerine saygıyla kurguladığı ENT gerçek anlamda
bir şef restoranı. Restoranın yöreye özgü yemekleri, modern mutfak teknikleri
kullanılarak tasarlanan menüsünün temelinde lokal üreticiye destek, kaliteli,
doğru ve mevsiminde ürüne sadık kalma ilkesi yatıyor. ENT, tarhana soslu dana tandır, deniz börülceli mantı, denizden kuru patlıcan dolması gibi
yemeklerin yer aldığı ve sıklıkla yenilenen tadım menüsünün yanı sıra servis
ve sunumdaki yetkinliğiyle de ziyarete değer bir gastronomik durak.
Frankie Beach Club
2020’de Susona Bodrum içinde canlı müzik ve iyi yemek mottosuyla açılan
Frankie Beach Club Bodrum’da akşama dek uzayan öğlen yemeği servisi var.
Akşamüstü ise yemeklere canlı müzik de eşlik etmeye başlıyor. Çoğunlukla
Bodrum Yarımadası ve Gökova Körfezi civarındaki küçük yerel üreticilerden
temin edilen ürünler ile yapılan odun fırınında pişen yemekler istenirse ortaya
paylaşımlık geliyor. Pembe domates ve kırmızı soğanlı köy salata, deniz ürünlü
pizza, Ödemiş taze patatesli kömür ateşinde ahtapot, deniz ürünlü domatesli
pilav ve fırında oğlak kol ise tadı damakta kalan yemekler.
La Pasion
200 yıllık taş bir binada hizmet veren La Pasion Bodrum’un ilk İspanyol
restoranı. Menüsünde hem İspanyol mutfağından klasik yemekler hem de
Akdeniz mutfağından yorumladığı çeşitler yer alıyor. Mekânın kurucusu ve
şefi Necmettin Kılıç, nam-ı diğer Neco her daim mutfakta. Hareketli bar
bölümü, hızlı servis anlayışı, ev sıcaklığını hissettiren dekorasyonuyla Bodrum’un her mevsim açık, müdavimlerini oluşturmuş restoranları arasında.
Başta paella çeşitleri olmak üzere, patates bravas, ızgara ilik, sıcak-soğuk tapas
gibi atıştırmalıklar San Sebastian cheesecake mutlaka denenmeli.