Hamur Mayalamanın Püf Noktaları

Öncelikle instant maya kullanacaksanız direkt ununuza katmalı, yaş maya kullanacaksanız da ılık su içinde eriterek una eklemelisiniz. Kuru maya ise, yine ılık suda eritildikten sonra şekerle açılmalı, aktive edilmesi beklenmeli ve o şekilde unla buluşturulmalıdır.

Tüm mayalar ve hamur malzemeleri oda sıcaklığında olmalıdır. Özellikle de maya ile birlikte kullanacağınız su, süt gibi sıvılar ılık olarak kullanılmalıdır.

Hamuru elinizle yoğurmaya başlamadan önce tahta kaşıkla nazikçe karıştırın. Sonrasında alttan üste doğru hamuru katlayarak yoğurun.

Sert bir hamur elde etmemek için sürekli un ilave etmeyin. Tarifte yazan miktarlara uymalısınız.

Yoğurma işlemi bittikten sonra unlanmış tezgahın üzerine hamuru alın.

Son olarak; hamuru mayaladığınız yerin soğuk olmamasına, üzerini örtmeye ve ara sıra açıp gözlemleyerek mayalanıp mayalanmadığına karar vermenizi öneririz. Ortalama 1 saat mayalanma için yeterli bir süredir.