İNCİLİ GASTRONOMİ REHBERİ
İNCİLİ GASTRONOMİ REHBERİ
GURME YAZILAR | GALERİLER | İLKELER | TEŞEKKÜR | SUNUŞ | 2021

GALERİLER

İNCİLİ GASTRONOMİ REHBERİ
İNCİLİ GASTRONOMİ REHBERİ
Restoran Ara
Filtrele
GURME YAZILAR - GALERİLER - İLKELER - TEŞEKKÜR - SUNUŞ - 2021
Restoran Ara
Filtrele
Tüm Blog Yazıları >>>

31.10.2024

2024'te Gastronomi Dünyası: Yenilikler ve Trendler

DEVAMI >>>

28.08.2023

Aynı malzeme ile farklı lezzetler: Somon füme ile neler yapılabilir?

DEVAMI >>>

Hamur Mayalamanın Püf Noktaları

Öncelikle instant maya kullanacaksanız direkt ununuza katmalı, yaş maya kullanacaksanız da ılık su içinde eriterek una eklemelisiniz. Kuru maya ise, yine ılık suda eritildikten sonra şekerle açılmalı, aktive edilmesi beklenmeli ve o şekilde unla buluşturulmalıdır.

Tüm mayalar ve hamur malzemeleri oda sıcaklığında olmalıdır. Özellikle de maya ile birlikte kullanacağınız su, süt gibi sıvılar ılık olarak kullanılmalıdır.

Hamuru elinizle yoğurmaya başlamadan önce tahta kaşıkla nazikçe karıştırın. Sonrasında alttan üste doğru hamuru katlayarak yoğurun.

Sert bir hamur elde etmemek için sürekli un ilave etmeyin. Tarifte yazan miktarlara uymalısınız.

Yoğurma işlemi bittikten sonra unlanmış tezgahın üzerine hamuru alın.

Son olarak; hamuru mayaladığınız yerin soğuk olmamasına, üzerini örtmeye ve ara sıra açıp gözlemleyerek mayalanıp mayalanmadığına karar vermenizi öneririz. Ortalama 1 saat mayalanma için yeterli bir süredir.

Elma ile Yapabileceğiniz Birbirinden Farklı Tatlı Önerileri
DEVAMI >>>
İspanyol Lezzeti Tapas’ı Mutfağınıza Taşıyın
DEVAMI >>>
İNCİLİ VİTRİN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK RESTORAN LİSTELERİ

YALI 77, İstanbul
>
LADY BURGER, İstanbul
>
MASA İSTİNYE PARK, İzmir
>
SAKHALIN, Bodrum
>
KARDEŞLER LOKANTASI, İstanbul
>
GEZİ İSTANBUL, İstanbul
>
VOLKAN ŞİŞÇİ KADİR’İN YERİ, Antalya
>
CUMA, İstanbul
>
ONUR KEBAP, Adana
>