İNCİLİ GASTRONOMİ REHBERİ
İNCİLİ GASTRONOMİ REHBERİ
GURME YAZILAR | GALERİLER | İLKELER | TEŞEKKÜR | SUNUŞ | 2021

GALERİLER

İNCİLİ GASTRONOMİ REHBERİ
İNCİLİ GASTRONOMİ REHBERİ
Restoran Ara
Filtrele
GURME YAZILAR - GALERİLER - İLKELER - TEŞEKKÜR - SUNUŞ - 2021
Restoran Ara
Filtrele
Tüm Blog Yazıları >>>

31.10.2024

2024'te Gastronomi Dünyası: Yenilikler ve Trendler

DEVAMI >>>

28.08.2023

Aynı malzeme ile farklı lezzetler: Somon füme ile neler yapılabilir?

DEVAMI >>>

Kış Bitmeden Bu Sebzeleri Tüketin

Karnabaharı Bir de Böyle Deneyin

Özellikle sebze sevmeyenler için farklı pişirme teknikleri kurtarıcı olabilir. Karnabahar için önerimiz; önceden bir miktar haşlayın. Üzerine dilediğiniz baharatları serperek fırına verin.

Rengini de Ayrı Seviyoruz: Pancar

Mor renkli sebze ve meyvelerin vücuttaki imnu seviyesini yükselterek bağışıklığı kuvvetlendirdiği uzmanlar tarafından söylenir. İşte bunun en leziz yolu; pancar. Pancarı ister çorba, ister salata isterseniz de turşu olarak tüketebilirsiniz.

Onun Seveni Çok: Lahana Sarması

Kapuska denince seveni az bulunsa da, etli lahana sarmasına pek itiraz olmaz. Çok severek tüketilen lahanaları kış bitmeden bol bol sarsak mı?

A Vitamini Deposu: Brokoli

Brokoliyi besin değerlerini kaybetmeden tüketmek istiyorsanız; sadece 2-3 dk. haşlamalı, ona besin değerini veren yemyeşil rengini kaybetmesine izin vermemelisiniz. Buharda pişirme de iyi bir alternatiftir.

Çorbası da Yapılır: Pırasa

Sebzeleri alternatif şekilde tüketmek isteyenlere işte şahane bir öneri: Pırasa çorbası. Pırasa çorbası için haşladığınız soğan, pırasa ve havucu iyice blender’dan geçirmeniz gerekiyor. Püf noktası ise; terbiyesi. Un, süt, tuz, karabiber ve tereyağdan yaptığınız terbiyeyle çorbanın tadına doyamayacaksınız.

Yıkadıktan Sonrası Şenlik: Ispanak

Ispanağın yıkanmasının emek istediği konusunda hemfikiriz. Ama hem faydası hem de çok çeşitli şekillerde pişirilmeye olanak tanıması nedeniyle vazgeçilmez bir sebze. Bizim bugünkü önerimiz en pratik olanı; yumurtalı ıspanak.

Salatalarda Yerini Alsın: Turp

C vitamini deposu, kan basıncı düzenleyici, bağışıklık yükseltici. Turpun faydaları saymakla bitmez. İster salatalarınıza ilave edin, ister incecik dilimlediğiniz beyaz turpları limon ve tuzla buluşturup tüketin.

Elma ile Yapabileceğiniz Birbirinden Farklı Tatlı Önerileri
DEVAMI >>>
İspanyol Lezzeti Tapas’ı Mutfağınıza Taşıyın
DEVAMI >>>
İNCİLİ VİTRİN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK RESTORAN LİSTELERİ

YALI 77, İstanbul
>
LADY BURGER, İstanbul
>
MASA İSTİNYE PARK, İzmir
>
SAKHALIN, Bodrum
>
KARDEŞLER LOKANTASI, İstanbul
>
GEZİ İSTANBUL, İstanbul
>
VOLKAN ŞİŞÇİ KADİR’İN YERİ, Antalya
>
CUMA, İstanbul
>
ONUR KEBAP, Adana
>