Kış Bitmeden Bu Sebzeleri Tüketin

Karnabaharı Bir de Böyle Deneyin
Özellikle sebze sevmeyenler için farklı pişirme teknikleri kurtarıcı olabilir. Karnabahar için önerimiz; önceden bir miktar haşlayın. Üzerine dilediğiniz baharatları serperek fırına verin.

Rengini de Ayrı Seviyoruz: Pancar
Mor renkli sebze ve meyvelerin vücuttaki imnu seviyesini yükselterek bağışıklığı kuvvetlendirdiği uzmanlar tarafından söylenir. İşte bunun en leziz yolu; pancar. Pancarı ister çorba, ister salata isterseniz de turşu olarak tüketebilirsiniz.

Onun Seveni Çok: Lahana Sarması
Kapuska denince seveni az bulunsa da, etli lahana sarmasına pek itiraz olmaz. Çok severek tüketilen lahanaları kış bitmeden bol bol sarsak mı?

A Vitamini Deposu: Brokoli
Brokoliyi besin değerlerini kaybetmeden tüketmek istiyorsanız; sadece 2-3 dk. haşlamalı, ona besin değerini veren yemyeşil rengini kaybetmesine izin vermemelisiniz. Buharda pişirme de iyi bir alternatiftir.

Çorbası da Yapılır: Pırasa
Sebzeleri alternatif şekilde tüketmek isteyenlere işte şahane bir öneri: Pırasa çorbası. Pırasa çorbası için haşladığınız soğan, pırasa ve havucu iyice blender’dan geçirmeniz gerekiyor. Püf noktası ise; terbiyesi. Un, süt, tuz, karabiber ve tereyağdan yaptığınız terbiyeyle çorbanın tadına doyamayacaksınız.

Yıkadıktan Sonrası Şenlik: Ispanak
Ispanağın yıkanmasının emek istediği konusunda hemfikiriz. Ama hem faydası hem de çok çeşitli şekillerde pişirilmeye olanak tanıması nedeniyle vazgeçilmez bir sebze. Bizim bugünkü önerimiz en pratik olanı; yumurtalı ıspanak.

Salatalarda Yerini Alsın: Turp
C vitamini deposu, kan basıncı düzenleyici, bağışıklık yükseltici. Turpun faydaları saymakla bitmez. İster salatalarınıza ilave edin, ister incecik dilimlediğiniz beyaz turpları limon ve tuzla buluşturup tüketin.