İNCİLİ GASTRONOMİ REHBERİ
İNCİLİ GASTRONOMİ REHBERİ
GURME YAZILAR | GALERİLER | İLKELER | TEŞEKKÜR | SUNUŞ | 2021

GALERİLER

İNCİLİ GASTRONOMİ REHBERİ
İNCİLİ GASTRONOMİ REHBERİ
Restoran Ara
Filtrele
GURME YAZILAR - GALERİLER - İLKELER - TEŞEKKÜR - SUNUŞ - 2021
Restoran Ara
Filtrele
Tüm Blog Yazıları >>>

31.10.2024

2024'te Gastronomi Dünyası: Yenilikler ve Trendler

DEVAMI >>>

28.08.2023

Aynı malzeme ile farklı lezzetler: Somon füme ile neler yapılabilir?

DEVAMI >>>

Lezzetli Bir Yeni Yıl Hindisinin Püf Noktaları

Buyrun besin değeri oldukça yüksek olan hindi’yi pişirmenin püf noktalarına;

Doğru hindiyi seçin

Organik, taze, dondurulmuş… Karşımıza pek çok seçenek çıkıyor. Hangisini seçerseniz seçin, en önemlisi iyi beslenmiş gözükenini tercih etmeniz. Hindinizi satın alırken, 2,5-3 kilonun altında olmamasına dikkat edin.

Pişirmeden önce marine edin

Tıpkı diğer etlere yaptığımız gibi, hindiyi pişirmeden önce zeytinyağı ve dilediğiniz baharatlardan oluşan sosta bir süre bekletmek oldukça önemli. Bekletme süreniz uzadıkça, sosunuz hindiye o kadar fazla işleyecektir.

Sebzelerden destek alın

Fırın tepsinin içine tercihinize göre, havuç, soğan, kereviz gibi sebzeler eklerseniz muhteşem bir lezzetle karşılaşabilirsiniz. Ayrıca, püf noktalar arasına girmese de sofrada harika bir görüntü için, hindinizi bağlayabilirsiniz. Hindinin kanatlarını gövdenin altına sokun ve bacaklarını ip ile birbirine bağlayın.

Nar gibi kızarmış olmasına dikkat edin

Hindinizin derisinin altına baharatlar ile karıştırdığınız tereyağını sürerseniz, hindinizin kızarmamak için hiçbir sebebi kalmayacak.

Dinlenmeye bırakın

Hindinizin piştiğine emin olduktan sonra folyo ile kaplayın ve kesmeden önce en az 15 ila 20 dakika dinlendirin. Folyonun altında buhar yapmasını istemediğiniz için hindiyi çok sıkı kapatmadığınızdan da emin olun.

Elma ile Yapabileceğiniz Birbirinden Farklı Tatlı Önerileri
DEVAMI >>>
İspanyol Lezzeti Tapas’ı Mutfağınıza Taşıyın
DEVAMI >>>
İNCİLİ VİTRİN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK RESTORAN LİSTELERİ

YALI 77, İstanbul
>
LADY BURGER, İstanbul
>
MASA İSTİNYE PARK, İzmir
>
SAKHALIN, Bodrum
>
KARDEŞLER LOKANTASI, İstanbul
>
GEZİ İSTANBUL, İstanbul
>
VOLKAN ŞİŞÇİ KADİR’İN YERİ, Antalya
>
CUMA, İstanbul
>
ONUR KEBAP, Adana
>