Mercimek Köftesi Yapmanın Püf Noktaları
Lezzetli yemekler yapmanın en önemli püf noktası taze malzemeler kullanmaktır. Mercimek köftesinin içerisinde kullanacağınız malzemelerin yeşilliklerini taze seçin.
Mercimek ve bulgurun oranı, pişme kıvamı çok önemli. Mercimek ve bulgura sıcak su eklemeden önce yıkamanızı öneririz. Yıkama işleminden sonra üzerine sıcak su ilave ettiğiniz ürünleri karıştırın ve beklemeye alın. Mercimeği pişirmeli, bulguru pişmiş mercimeğin üzerine eklemelisiniz. Mercimek suyun tamamını çekmeden ocaktan almanızda yarar var.
Çok küçük olarak doğradığınız soğanları bol yağda kavurmanız diğer önemli püf noktalarından biri.
Domates salçası ve biber salçası karışımını birlikte eklemeniz de lezzeti artıracaktır. Soğan karışımına kırmızı pul biber, kimyon ve karabiber baharatlarını eklemeyi ihmal etmeyin.
Son aşama olan yeşillikleri mercimeğe eklemeden önce mutlaka soğumasını bekleyin. Bu, yeşilliklerin solmasını önleyecek önemli bir püf noktasıdır.