Mutfağımızın Demirbaşları Bıçaklar Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Santoku Bıçak
Şef bıçağı olarak da bilinen santoku, Japon mutfağından dünyaya kazandırılan bıçaklardan biri. Diğer bıçaklara göre daha geniş bir hacme sahip olan santoku ile her şeyi rahatlıkla kesebilirsiniz.
Ekmek Bıçağı
Ekmek, yumuşak bir yüzey olduğundan eşit dilimlerde kesilmesi için tırtıklı bir bıçak tercih edilmelidir.
Et Bıçağı
Genellikle boyutları 20 cm ve üzeridir. Bu bıçaklara en çok kasaplarda rastlarsınız. Evinizde de etlerinizi rahat kesmek istiyorsanız bir et bıçağınızın olması işinizi kolaylaştırır. Çok keskin bir yapıya sahiptirler. Alırken eğimsiz ve paslanmaz çelikten olmasına özen gösterin.
Meyve Bıçağı
Bu listenin en hafif ve en küçük bıçağıdır. Yumuşak dokulu olan meyveleri kesmek için kullanıldığından çok keskin değildir; ancak mutfakta her türlü sebzeyi kesmek için de rahatlıkla kullanılabilir.
Peynir Bıçağı
Peynir bıçaklarının çok farklı çeşitleri mevcut. Diğer bıçaklardan onları ayıran en önemli özellikleri daha kıvrımlı ve eğimli olmaları. Bazıları delikli bir yapıya sahiptir. Bu, peynirin bıçağa yapışmadan kesilebilmesini sağlar.