İNCİLİ GASTRONOMİ REHBERİ
İNCİLİ GASTRONOMİ REHBERİ
GURME YAZILAR | GALERİLER | İLKELER | TEŞEKKÜR | SUNUŞ | 2021

GALERİLER

İNCİLİ GASTRONOMİ REHBERİ
İNCİLİ GASTRONOMİ REHBERİ
Restoran Ara
Filtrele
GURME YAZILAR - GALERİLER - İLKELER - TEŞEKKÜR - SUNUŞ - 2021
Restoran Ara
Filtrele
Tüm Blog Yazıları >>>

31.10.2024

2024'te Gastronomi Dünyası: Yenilikler ve Trendler

DEVAMI >>>

28.08.2023

Aynı malzeme ile farklı lezzetler: Somon füme ile neler yapılabilir?

DEVAMI >>>

Mutfağımızın Demirbaşları Bıçaklar Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Santoku Bıçak

Şef bıçağı olarak da bilinen santoku, Japon mutfağından dünyaya kazandırılan bıçaklardan biri. Diğer bıçaklara göre daha geniş bir hacme sahip olan santoku ile her şeyi rahatlıkla kesebilirsiniz.

Ekmek Bıçağı

Ekmek, yumuşak bir yüzey olduğundan eşit dilimlerde kesilmesi için tırtıklı bir bıçak tercih edilmelidir.

Et Bıçağı

Genellikle boyutları 20 cm ve üzeridir. Bu bıçaklara en çok kasaplarda rastlarsınız. Evinizde de etlerinizi rahat kesmek istiyorsanız bir et bıçağınızın olması işinizi kolaylaştırır. Çok keskin bir yapıya sahiptirler. Alırken eğimsiz ve paslanmaz çelikten olmasına özen gösterin.

Meyve Bıçağı

Bu listenin en hafif ve en küçük bıçağıdır. Yumuşak dokulu olan meyveleri kesmek için kullanıldığından çok keskin değildir; ancak mutfakta her türlü sebzeyi kesmek için de rahatlıkla kullanılabilir.

Peynir Bıçağı

Peynir bıçaklarının çok farklı çeşitleri mevcut. Diğer bıçaklardan onları ayıran en önemli özellikleri daha kıvrımlı ve eğimli olmaları. Bazıları delikli bir yapıya sahiptir. Bu, peynirin bıçağa yapışmadan kesilebilmesini sağlar.

Elma ile Yapabileceğiniz Birbirinden Farklı Tatlı Önerileri
DEVAMI >>>
İspanyol Lezzeti Tapas’ı Mutfağınıza Taşıyın
DEVAMI >>>
İNCİLİ VİTRİN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK RESTORAN LİSTELERİ

YALI 77, İstanbul
>
LADY BURGER, İstanbul
>
MASA İSTİNYE PARK, İzmir
>
SAKHALIN, Bodrum
>
KARDEŞLER LOKANTASI, İstanbul
>
GEZİ İSTANBUL, İstanbul
>
VOLKAN ŞİŞÇİ KADİR’İN YERİ, Antalya
>
CUMA, İstanbul
>
ONUR KEBAP, Adana
>