Sarmayı En Güzel Haliyle Yapmanın 5 Püf Noktası

Yaprak seçimi, lezzetli bir yaprak sarmanın en önemli püf noktası. Etli sarma için ufak, zeytinyağlı için ise daha geniş yaprakları tercih etmelisiniz.

İç harcına ekleyeceğiniz pirinç, bulgur gibi malzemeleri önceden suda bekletirseniz nişastasından arınarak sarmalarınızın daha yumuşak olmasını ve çabuk pişmesini sağlayabilirsiniz.

Zeytinyağlı yaprak sarmasının içinde kullanacağınız pirincin kırık pirinç olmasına özen gösterin.

Pirinciniz pişerken şişecektir. O nedenle yaprağın alabileceği ve şişme hacmini de göz önünde bulundurarak iç malzemeyi yaprağa ekleyin.

Pişerken sarmaların dağılmaması için, tencerenin dibine zeytinyağı ekleyin ve bir sıra şeklinde sarmaları sıkı sıkı dizin. Üzerlerini pişmeye bırakmadan önce porselen bir tabakla kapatın.