Soğuk Günlerin İç Isıtan Çorbaları
İlk sırayı mercimek alır
İster taneli, ister süzme, ister sade, isterseniz de soslu. Mercimek çorbası hem doyurucu bir seçenek hem de içinizi ısıtmak için birebir.
Arabaşını bilen?
İç Anadolu’ya özgü bu çorbanın pek çok özelliği var. Öncelikle kaynar durumundayken içiliyor. Yani; oldukça sıcak içilen bu çorba özel bir hamurla birlikte tüketiliyor.
Tavuk suyuna şifa
Kışın bayılarak içtiğimiz tavuk suyuna çorbayı daha da şifalı hale getirmek isterseniz içerisine bir tutam zencefil rendelemenizi ve mutlaka sarımsak ilave etmenizi öneririz.
Beyran
Gaziantep’e ait olan bu çorbaya bir ana yemek demek bile mümkün. Kuzu etinin ağır ağır pişmesiyle yapılan çorba, kış mevsimi için mutlaka önerdiklerimiz arasında.
Erişte çorbası
Yoğurt, erişte, nane ve yeşil mercimeğin lezzetli uyumu. Hem basit hem de çok lezzetli…