Tereyağı Nasıl Saklanmalı?
Bir süt ürünü olan tereyağını uygun koşullarda saklamadığınız sürece hızlı bozulabilir ya da bakteri oluşumuna neden olabilir.
Buzdolaplarıın ısısı genellikle 0-4 derece arasındadır. Bu soğuklukta bir buzdolabında tereyağınızı ortalama 1 ay kadar saklayabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gerekene n önemli şey; yağın hava almayan, ağzı sıkıca kapatılabilen bir cam kapta olması. Paketiyle birlikte kabın içerisine koymak hava almasını engelleyeceğinden dolayı tavsiye edilir.
Tereyağını çok uzun bir süre muhafaza etmek istiyorsanız buzlukta saklamak da iyi bir seçenektir. Özellikle miktar çoksa bunun için önerimiz; tereyağını bir seferde kullanabileceğiniz boyutlara getirmelisiniz. Küp küp kesin ve ağzı kilitli poşetlere doldurun. İhtiyacınız olduğunda bir küpü almanız diğerlerinin uzun süre sağlıklı bir şekilde beklemesini sağlar.
Tuzsuz, çırpılmış yani ev yapımı bir tereyağınız varsa bunu da aynı yöntemlerle saklayabilirsiniz. Sadece ev yapımı tereyağlar hiçbir katkı maddesi içermediğinden daha kısa sürede bozulabilir, bunu aklınızdan çıkarmayın.
Tereyağınızı buzdolabında diğer yiyeceklerden uzak bir yerde tutun. Buzdolabınızın tereyağ bölmesi varsa diğer yiyeceklerden gelen koku ve tatları yağın emmemesi için o bölmeyi tercih edebilirsiniz.