BLOG YAZISI

Sebzeli Mantar Kavurma Tarifi

Mantar Kavurma

-sebzeli-mantar-kavurma-tarifidummy image

Yaz aylarında hafif ve sağlıklı yemek isteyenler için leziz bir tarifimiz var;

4 Kişilik

Malzemeler

500 gr kültür mantarı

Limonlu su

4 taze soğan

4 taze diş sarımsak

8-10 kurutulmuş dolmalık biber

5-6 köy biberi

4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Tuz, taze çekilmiş karabiber, acı pul kırmızı biber, taze çekilmiş kişniş

Hazırlanışı

Dolmalık biberleri yıkayıp kaynar suda hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Mantarların kabuğunu dikkatlice temizleyin. Büyük olanları ikiye kesin. Kararmamaları için limonlu suda bekletin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip halka şeklinde doğrayın. Taze diş sarımsak ve taze soğanları temizleyip iri parçalar şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp dolmalık biberleri kısık ateşte 5 dakika kavurun. Köy biberini ekleyip diri kalacak şekilde kavurmaya devam edin. Mantarları ilave edip hızlı ateşte kavurun. Mantarlar yumuşamaya başladığında taze sarımsak ve soğanı ekleyip 3 dakika kavurun. Tuz, karabiber, pul biber ve kişnişle tatlandırın. Bekletmeden servis yapın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK RESTORAN LİSTELERİ