BLOG YAZISI

Bademli Elma Reçeli

Elma Reçeli

bademli-elma-recelidummy image
Malzemeler

450 gr kabuğu soyulmuş ve ince dilimlenmiş elma

300 gr toz şeker

200 ml su

Yarım limonun suyu

50 gr çiğ badem

2 yemek kaşığı dolusu kuş üzümü

Hazırlanışı

Çiğ bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun. Şekeri ve suyu tencereye alıp kaynatın. İnce ve küçük parçalar şeklinde doğranmış elmaları ilave edin. Elmalar yumuşamaya başladığında bademi ve kuş üzümlerini ilave edin. 6-7 dakika daha pişirdikten sonra limon suyunu ilave edin. Reçeli ocaktan alın. Kavanoza doldurup ağzı açık olarak soğumaya bırakın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK RESTORAN LİSTELERİ