BLOG YAZILARI

Bamya Çorbası Tarifi

Bamya Çorbası Tarifi

bamya-corbasi-tarifi
Malzemeler

50 gr kuru bamya

200 gr kuzu eti

3 su bardağı et suyu

1 adet soğan

Ayçiçeği yağı

1,5 yemek kaşığı domates salçası

Tuz

Hazırlanışı

Kuru bamyaları ipinden çıkarın. İki avucunuzun arasında ovalayarak küçük tüylerini temizleyin. Kaynar suya ekleyip hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Suyunu süzün. Soğanı ince doğrayıp ayçiçeği yağında yumuşayana kadar kısık ateşte kavurun. Eti ilave edip kavurmaya devam edin. Salçayı ekleyip 1 dakika daha kavurun. Et suyunu ilave edip kaynatın. Bamyaları ilave edip 15 dakika daha pişirmeye devam edin. Tuzla tatlandırın. Servis yapın.