İki dilim ekmek arasında, envai çeşit malzeme ile hazırlanabilen sandviç, sadece acelesi olanların değil aynı zamanda birçok lezzeti aynı anda damağında hissetmeyi isteyenlerin de favori yemeği.
Ortaya çıkışı ile ilgili birçok söylenti var. Eski zamanlarda tarlalarda çalışan işçilerin iki dilim ekmek arasında soğuk et yeme alışkanlığı, bir İngiliz kontun oynadığı oyuna ara vermeyi istemediği için onun yönlendirmesiyle sandviç hazırlandığı, Akdeniz ülkelerinin içine zeytinyağı gezdirilen ve bol garnitürle doldurulan ekmekleri sandviçin bilinen eski örnekleri.
İşte İncili Gastronomi Rehberi’nin ‘Lezzet Noktaları’ bölümünden, hazırladıkları sandviçlerle çok sevilen mekânlar.
2000 yılından bu yana Anadolu’nun dört bir yanından en kaliteli lezzetleri İstanbullularla buluşturuyor. Sandviçleri, malzeme isteğine göre hazırlanabiliyor.
Ekmeğinizi Ecevitler’e götürürseniz kaliteli malzemeleriyle size istediğiniz sandviçi hazırlayabilirler.
Envai çeşit sandviç hazırlıyorlar. Ayrıca gurme şarküteri ve market ürünleri için ideal bir nokta.
Kahvaltılık, sandviç ve mezeleriyle birlikte bol seçenekli bir şarküteri.
Yerli ve yabancı şarküteri çeşitleri bakımından en iyi dükkânlardan biri. Biberli kaşar peynirleri artık bulunması zor türlerden. Sandviçleri çok başarılı.
Arnavut ciğeri, patlıcan salatası, patlıcan kızartması, fırınlanmış zeytinyağlı biber dolmaları eskiden evlerde yapılan lezzetleri anımsatıyor. Sandviçleri ise çeşit çeşit.
Senelerdir lezzeti aynı kalan ve her 3-4 saatte bir taze çıkan kadınbudu köfte ve patates kroketlerinin tadına doyum olmuyor. Sandviçleri dilediğiniz malzemelerle hazırlayabiliyorlar.
Faih’te goralı sandviçin doğduğu mekan. Hiç değişmeyen lezzeti ile hala aynı kalabalıklara hizmet veriyor.
Tek kişilik pastaları ve özellikle sandviçleri başarılı. Mutlaka denemelisiniz.