BLOG YAZILARI

Brasserie nedir?

Fransa ve Belçika'dan dünyaya yayılan konsept...

brasserie-nedir

Brasserie, Fransızca kökenli bir terimdir ve birçok farklı dile de bu şekilde aktarılmıştır. Temel olarak “birahane” anlamına gelse de, modern çağda farklı bir yeme-içme kültürünü ve bu konsepti sahiplenmiş restoranları ifade eder.

Brasserie’ler geleneksel olarak samimi bir atmosfere sahiptir ve çoğunlukla bira & şarap servis ederek kafe tarzında hizmet verirler. Tipik olarak günlük menüler sunarlar ve öğle ve akşam yemekleri için popüler restoranlardır.

Klasik bir restorana göre daha hızlı servis edilen, doyurucu nitelikteki pratik yemeklerin ağırlıkta olduğu menülerde, çeşitli mezelerin yanı sıra, kırmızı ve beyaz etten oluşan kızartma tabakları, soğan çorbası, sebzeler, etli turtalar ve deniz mahsulleri gibi lezzetler sıklıkla yer alır fakat menüler bölgelere göre farklılık gösterebilir.

Hemen her gün uğranıp güzel yemeklerin yendiği bu rahat restoran konsepti, temel olarak Fransız ve Belçika mutfağından dünyaya yayılmıştır.