BLOG YAZILARI

Evde Kurutulmuş Meyve Nasıl Yapılır?

Kurutulmuş meyve

evde-kurutulmus-meyve-nasil-yapilir

Uzun süre dayanması, farklı bir lezzette olması ve birçok içecek ve yiyeceği süsleme imkanı ile kuru meyveler her daim hayatımızın içinde. Fırında ya da güneşte kurutulan meyvelerin içindeki su oranı azaldığı için dayanıklılığı da artar. Özellikle limon, portakal ve greyfurt gibi kuru meyveler sadece yiyecek ve içecekler içinde değil, aynı zamanda hediye paketlerinin süslenmesinde bile kullanılır. Oldukça hoş bir görünüme sahip meyveleri kurutmak istiyorsanız dikkat edeceğiniz birkaç püf noktadan bahsedelim.

Meyveleri kabuklarından ayırın, güzelce temizleyin ve istediğiniz şekillerde kesin.

Güneşte kurutma yapmak için yaz aylarını seçmeniz daha doğru olacaktır. Sonbahar ve kış mevsiminde fırın kullanarak kurutma yapabilirsiniz.

Meyveden meyveye göre süre değişse de, dilimlediğiniz meyveleri bir yağlı kağıt üzerine dizin ve 180 derece fırında 1-2 saat pişirin. Daha sulu meyveler için bu süreyi arttırabilirsiniz.

Meyveleriniz fırından çıktıktan sonra yeterince sertleşmediyse, ikinci bir fırınlama işlemi yapabilirsiniz. Fırını sık sık kontrol etmeyi unutmayın.

İşte kurutabileceğiniz bazı meyveler;

Limon

Portakal

Greyfurt

Muz

Çilek

Frambuaz

Elma

Kayısı

Şeftali