BLOG YAZILARI

İçecekleriniz İçin Şeffaf Buz Yapmanın Püf Noktaları

şeffaf buz

icecekleriniz-icin-seffaf-buz-yapmanin-puf-noktalari

Buz kalıbına eklediğiniz su ile hazırlanan buzlar, genellikle beyaza yakın bir renkte çıkar. Bu buzun çok daha hızlı erimesine, tabii bu durum da içeceğinizin hızlıca sulanmasına neden olabilir. Bazı noktalara dikkat ederek, daha kaliteli, şeffaf ve hızlıca erimeyen buzlar elde edebilirsiniz.

Buz yapmak için kullandığınız suyu önce kaynatmayı deneyin. Doğrudan musluktan aldığınız su beyaz rengin oluşmasına ve içeride hava kabarcıklarına neden olacaktır.

Suyunuzu kaynattıktan sonra soğumasını bekleyin. Soğuma sonrası ikinci kez kaynatın. Yeterince soğuduğunda suyunuzu buz kalıbına alabilirsiniz.

Ayrıca farklı bir yönteme ihtiyacınız varsa;

Dondurucunuzun ısı ayarını düşürün. -1 Derece gibi bir ısıda uzun sürede donan suyunuz, şeffaf görünümde buzlar elde etmenizi sağlayacaktır.