BLOG YAZILARI

İstanbul’un Ekmekleriyle Ünlü Fırınları

İstanbulun Fırınları

istanbulun-ekmekleriyle-unlu-firinlari
240 Derece

Yıllanmış ekşi maya ve organik un çeşitleri ile hazırladıkları ekmek çeşitleri özelliklede karabuğday ekmekleri lezzetli.

Altınoluk

Burası aslında Kadıköy çarşı içinde yöresel ürünler satan bir yer. Ancak ekmekleri en başarılı fırınlara taş çıkarırcasına çok lezzetli.

Bröd

Seçeneği çok ekmeklerinin sırrı katkısız un, içmeyi suyu, ekşi maya ve deniz tuzu. Bröd, Teşvikiye’de.

Mitte Brod

Maslak’ın sevilen butik fırınlarından biri. Ekmek yapımında kullandıkları tüm malzemeler organik. Çeşitleri yıllardır aynı çizgide hazırlanıyor.

Naan Bakeshop

Moda’nın en işlek caddelerinin birinin üzerinde yer alan Naan, Sandy Abut ve Onur Sarpaş imzasını taşıyan şık bir ekmekçi.

Peleki

Nişantaşı’nın sevilen fırınlarından biri. Karadeniz ekmeği ile sarımsaklı, cevizli ve vişneli ekmek çeşitleri çok beğeniliyor.

Pekmek

Göktürk’te bulunan Pekmek, her hafta düzenli olarak takipçilerine gönderdiği ekmek yazılarıyla tanınıyor. Mehmet Kıvanç Önder’in kendi üretimleri olan siyez buğdayı ve diğer buğday çeşitlerinin ekşi maya ile uzun sürelerde mayalanmasıyla hazırladıkları ekmekleri çok başarılı.

Tarihi Harbiye Fırını

Alman ekmek çeşitlerinin yanı sıra yufkası ve kurabiye çeşitleriyle ünlü bir fırın.

Tarihi İsmail’in Has Ekmek Fırını

Mısır ekmeği çok başarılı. Pazar sabahları önünde uzun kuyrukların oluştuğu, İstanbul’un en iyi fırınlarından biri.