BLOG YAZISI

Kasım Ayında Hangi Balıkları Tüketmeli?

palamut

kasim-ayinda-hangi-baliklari-tuketmelidummy image

Sofralarımızın vazgeçilmezi, omega 3 ve folik asit kaynağı balık, Kasım ayında da severek tüketilmeye devam edecek. Peki bu ay hangi balıkları tüketmeliyiz, biliyor musunuz?

Kasım ayı tokrik akışının en yoğun olduğu uskumru, lüfer, hamsi ve barbunun en lezzetli olduğu aydır. Mercan ve levrek de severek tüketilebilir.

Balık açısından bereketli olan Kasım ayında denizlerde balık çeşitliliği artar. En lezzetli palamutu bu aylarda tüketebilirsiniz. Karadeniz’de beslenip yağlanan balıkların Marmara Denizi’ne geldiği dönem bu aya denk gelir. Bu nedenle lüfer lezzetlenir; palamut, barbunya, tekir ve istavrit yağlıdır.

Palamut balık türleri arasında en çok D vitamini ve protein barındıran balıkların başında gelir. Palamutu ister fırında, ister diğer sebzelerle karıştırarak buğulama olarak isterseniz de kızartarak tüketebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK RESTORAN LİSTELERİ