BLOG YAZILARI

Kışlık Domates Konservesi Yapmanın Püf Noktaları

Domates konservesi

kislik-domates-konservesi-yapmanin-puf-noktalari

Kışlık domates sosu yapma zamanı geldi. Mis gibi kokan domatesler tencerelerde kaynamaya başlamadan önce domates sosunun bazı püf noktaları olduğunu biliyor musunuz? İşte dikkat etmeniz gerekenler:

Domates seçimi oldukça önemli. Domatesleri alırken sulu olduklarından emin olmanızda fayda var.

Domatesleri kaynatmadan önce bol su ile yıkamayı unutmayın.

Domatesleri kabukları ile kaynatabilirsiniz. Fakat alt kısımlarına bıçak ile çizik atmanız kabuklarını kolayca soymanızı sağlayacaktır.

Yağ tercihinizi zeytinyağından yana kullanmak konservenizin lezzetini arttıracaktır.

Kavanozlarınızı ve kapakları kullanmadan önce 15 dakika kadar kaynatarak sterilize etmeyi unutmayın.

Sosunuzun bozulmaması için hava almaması önemli. Kapakları sıkıca kapadığınızdan emin olun.

Kavanozları doldurduktan sonra kapak yerde kalacak şekilde ters çevirin ve üzerlerini bir bez ile örtün. Bu vakumlanmasını sağlayacak.

Kavanozları kaldırmadan önce kapaklarının açılmadığından mutlaka emin olun.