BLOG YAZILARI

Mutfakta En Çok Kullanılan Yemek Pişirme Teknikleri

Yemek Pişirme Teknikleri

mutfakta-en-cok-kullanilan-yemek-pisirme-teknikleri

Yemek yaparken sık sık kullandığımız bazı teknikler bir yemeğin lezzetini ve sunumunu güçlendirmeye yardımcı olur. Bu tekniklerin püf noktalarını bilmek yaptığınız yemeklerin lezzetini arttırmanızı sağlar. İşte mutfakta en sık kullanılan pişirme teknikleri;

Mantolama

Bu yemek pişirme tekniği, tavada kullandığınız ürünlerin tereyağı ile harmanlanmasına denir. Erittiğiniz tereyağını tavada pişen yiyeceklerin üzerine döküp birkaç dakika karıştırarak mantolama tekniğini kullanabilirsiniz.

Mühürleme

Genellikle etleri pişirirken kullanılan mühürleme, etin sulu kalmasını sağlamayı amaçlar. Bu teknik için 300 derecelik bir ısı ve ısıyı eşit yayan bir tava kullanmak gerekir.

Bağlama

Bazı çorba, sos ve tatlılar için kullanılan bağlama tekniği hazırladığınız yiyeceklerin kıvamının oturması için kullanılır. Tarife göre değişen bağlama aslında terbiye ile birbirine benzer. Genellikle yoğurt, yumurta, krema gibi ürünler ile yapılır.