BLOG YAZISI

Şifalı Bitki Zahter

Zahter

sifali-bitki-zahterdummy image

Zahter, Kilis-Gaziantep yöresine ait bir bitki. Görünüşü itibariyle kekiğe benzer. Hatta kara kekik olarak da adlandırılır. Keskin ve acımsı bir tada sahiptir.

Yemeklerde baharat olarak kullanılabilen zahter; tuz ve kekik ve zeytinyağı ile birleştirilerek kahvaltılık sos olarak da tüketilebilir.

Özel olarak yetiştirilen bir kültür ürünü olmayan zahter, yabani olarak kendiliğinden yetişir. Bu yönüyle de pek çok hastalığa karşı direnç yükseltici bir etkisi vardır. A vitamini barındırmasıyla göz sağlığı için faydalıdır. Öksürük, nezle, grip gibi hastalıklarda vücuda destek olur.

Zahteri yemeklerinizde baharat olarak kullanabileceğiniz gibi çay olarak da tüketebilirsiniz. Çay süzgecinin içerisine bir miktar zahter koyun. Bardağa dökülen ilk zahter aromalı suyu dökün. İkinci kez aynı süzgeçten sıcak su dökerek çayınızı demleyin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK RESTORAN LİSTELERİ