BLOG YAZILARI

Şimdi Reçel Mevsimi

Reçel

simdi-recel-mevsimi

Yaz meyvelerini çok sevdiğimiz kesin. Peki ya kış meyveleri? Çeşit çeşit kış meyvelerinden reçeller yaparak kahvaltı sofralarını şenlendirmeye ne dersiniz? Portakalından mandalinasına, armuttan elmaya ve daha pek çok çeşide kadar kış meyvelerini reçel yaparak değerlendirmeniz mümkün.

Evde hazırlanmış reçel gibisi yoktur. Hem taptaze, hem uzun ömürlü, hem tatlı hem de faydalı. Üstelik hazırladığınız reçelin içerisine dilediğiniz malzemeyi katarak aromasını güçlendirmeniz de mümkün. Örneğin; armut reçelinde karanfil kullanabilir, elma reçeline badem katarak farklı bir tat elde edebilirsiniz.

Birkaç küçük ipucu ile daha lezzetli reçeller yapabilirsiniz. Kaynama esnasında biriken köpüğü almalı, limon suyunu meyveler şuruba atıldıktan sonra ilave etmelisiniz. Su ve şekeri ölçmek için aynı bardağı kullanmayı da ihmal etmeyin.