BLOG YAZILARI

Tulum Peynirli ve Buğdaylı Kırmızı Lahana Salatası

Lahana Salatası Tarifi

tulum-peynirli-ve-bugdayli-kirmizi-lahana-salatasi-

Kış mevsiminin en leziz ve en faydalı sebzesi kırmızı lahanayla leziz mi leziz bir salata yapıyoruz.

6 Kişilik

Malzemeler

1 orta boy kırmızı lahananın yarısı

1 su bardağı haşlanmış buğday

3 taze soğan

Yarım demet nane

Yarım demet dereotu

Yarım demet roka

2-3 dal maydanoz

5-6 kuru kayısı

2 yemek kaşığı keten tohumu

yemek kaşığı esmer susam

4 yemek kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm

Yarım su bardağı badem içi

Tuz

Tulum peyniri

Sosu İçin

Yarım su bardağı sızma zeytinyağı

1 limonun suyu

1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

1 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı

Kırmızı lahanayı ince parçalar şeklinde kesip süzgecin içine alın. Üzerine 1 çay kaşığı tuz serpip elinizle hafifçe ezilene kadar ovalayın. Salatanın sosu için limon suyu, limon kabuğu ve balı bir kâseye alın. Zeytinyağını incecik akıtarak sosu hızlıca çırpın. Lahanayı büyük bir salata kâsesine alın. Taze soğan, taze nane, roka ve dereotunu temizleyip ince doğrayın. Kuru kayısıları da küçük parçalar şeklinde doğrayın. Haşlanmış buğday, keten tohumu, susam, çekirdeksiz kuru üzüm, badem içi, kayısı ve yeşillikleri ekleyin. Sosu ilave edip salatayı harmanlayın. Üzerine ufalanmış tulum peyniri serpip servis yapın. Afiyet olsun.