BLOG YAZISI

Ukrayna'nın Gururu Borsch Çorbası

borsch çorbası

ukraynanin-gururu-borsch-corbasidummy image

Borsch (pancar çorbası) sadece geleneksel bir Ukrayna günlük yemeği değil, aynı zamanda bir birlik sembolü olarak ulusal karaktere sahip bir yemektir.

Eskiden borsch neredeyse her gün yenir, bayramlarda ve düğünlerde servis edilirdi. Bu yemeğin tuhaflığı, ertesi gün tatların iyi bir şekilde harmanlandığı zaman daha lezzetli hale gelmesidir.

Lahana, pancar, havuç, maydanoz ve 19. yüzyılda patatesin de eklenmesiyle tüm malzemelerin bir toprak kapta pişirilip, lezzetlerinin birbirine aktarıldığı zengin ve doyurucu bir çorba olan Borsch, zamanla, farklı ürünlerin de dahil edilmesiyle çeşitlenmiştir.

Gelin Kırmızı, yeşil ve soğuk olarak 3 farklı Borsch tarifine bakalım;

Kırmızı borsch

Klasik kırmızı pancar çorbası her zaman pancar içerir. Kaynama sonunda çorbaya sarımsak, tuz ve mutfak bitkileriyle ezilmiş taze domuz salosu (yağ) ilave edilir. Daha sonra tencere bir kapakla kapatılır ve demlenmesi için en az yarım saat bırakılır.

Yeşil (bahar) borsch

Bu çorba, taze kuzukulağı, ısırgan otu, saltbush ve genç pancar yapraklarıyla kaynatılır. Ayrıca haşlanmış yumurta ve ekşi krema veya peynir altı suyu da eklenir.

Soğuk (yaz) borsch

Bu çorba, sıcak yaz günlerinde pişirilir. Pancar kaynatılarak, peynir altı suyu veya ekşi krema ile karıştırılır. Daha sonra taze maydanoz, dereotu, taze soğan ve sarımsak ve haşlanmış yumurta ilave edilir. Bu borsch, ekmek ve haşlanmış patates ile soğutulmuş olarak servis edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK RESTORAN LİSTELERİ