BLOG YAZILARI

Asya Usulü Acılı Ekşili Tavuk

acılı ekşili tavuk

asya-usulu-acili-eksili-tavuk

Uzakdoğu yemekleri arasında en çok sevdiklerimizden biri; tatlı, ekşi, acılı tavuk parçaları. Tıpkı bir Uzakdoğu restoranından çıkmış gibi bu lezzete ulaşmak için bunları yapmalısınız;

Öncelikle sosu doğru kombinasyonlarla hazırlamalısınız. Bizim önerimiz; dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, bal, soya sosu, limon suyu, kırmızı toz biber, karabiber, köri ve rendelenmiş taze zencefilden oluşan bir sos hazırlamanız. Tavuk butlarınızı bu sos ile marine edin. En önemli püf noktalarından biri; tavuklarınızın sosla homojen bir şekilde buluşması için bu marinasyonu bir gün buzdolabında bekletmeniz. 

Tavuklarınızı pişirmeden önce yumurta sarısına bulayın ve kızgın yağda pişirin. Bu pişirme işleminden sonra daha da lezzetlendirmek için tavukları fırına verin. Servis sırasında üzerine doğranmış yeşil soğanları ekleyebilirsiniz.