BLOG YAZILARI

İyi Şerbetin Püf Noktaları

şerbet

iyi-serbetin-puf-noktalari

Şerbetli tatlıların lezzeti, şerbetin doğru kıvamında gizlidir. Biz de sizler için şerbeti doğru şekilde pişirmenin püf noktalarını sıraladık;

Şerbet; su, şeker ve limon suyundan elde edilir. Şerbeti pişirirken ilk etapta şeker ve suyu tencereye alın ve şeker eriyene kadar orta ateşte sürekli karıştırarak şerbeti pişirin. Bunu, şeker eriyene kadar sürdürün. Sürekli karıştırmanız, şerbetin şekerlenmesini önleyecektir.

Limon suyunu şerbete ne zaman eklediğiniz de çok önemli. Limon suyunu şerbeti ocaktan almadan az önce ekleyin ve biraz daha karıştırmaya devam edin.

Tatlı şerbetinin ölçüleri yaptığınız tatlıya göre değişiklik gösterir. Standart bir fırın tepsisi için 200 ml bardak ölçüsü ile toplamda 3 bardak su yeterli olacaktır.

Şerbet tatlıya sıcakken mi dökülmelidir?

Sıra geldi tatlı ile şerbeti buluşturmaya. Tatlı sıcak, şerbet soğukken bu iki lezzeti bir araya getirebilirsiniz. Her ikisi ılıkken de şerbeti tatlıya dökebilirsiniz, bu şekilde de iyi bir sonuç almanız mümkün. Ama; tatlınızın tamamen soğumamasına özen gösterin.