BLOG YAZILARI
Kimchi Nedir, Nasıl Yapılır?
kimchi
Uzakdoğu mutfağı sevenler Kimchi ile çoktan tanışmış olmalılar. Geleneksel bir Kore yemeği olan Kimchi ya da diğer adıyla Kimçi, Kore turşusu olarak da biliniyor. Kelime anlamı ise sıvıya bastırılarak bekletilmiş sebze. Bekletilmesinden ve fermente olmasından kaynaklı olarak da turşu kategorisinde değerlendirilebilir.
Kimchi Nasıl Yapılır?
Pek çok farklı sebze ve baharatların birleşimiyle yapılan bu yemekte en çok kullanılan sebze ise Çin lahanası. Lahana, sarımsak, kuru soğan, deniz tuzu, havuç, zencefil, pul biber, kırmızı biber ve haşlanmış pirincin bir araya getirilerek yapıldığı Kimchi’nin püf noktası; lahanaların tuzlanarak bekletilmesi. Lahanalar sudan geçirildikten sonra diğer malzemelerin rondodan geçirilmiş haliyle karıştırılıyor ve ortaya bir garnitür çıkıyor. Denemek isterseniz malzemeleri hazır etmeniz yeterli.