BLOG YAZILARI
İzmir’de Paket Servis Hizmeti Veren Restoranlar
izmir paket servis
Od Urla
“Hayatımın odak noktası yemek, her saniye reçeteler uçuşuyor aklımda.” Babasının İtalyan restoranına üç yaşındayken adım atan, mutfakla iç içe büyüyen, turizm, otelcilik ve aşçılık eğitimi alan Osman Sezener, bir süre yurt dışında ve İstanbul’da farklı restoranlarda çalıştıktan sonra İzmir’e dönüp babasına ait Ristorante Pizzeria Venedik’in mutfağının başına geçer. Osman Sezener, 2018’nın sonuna doğru Urla’da aile zeytinliğinin ortasında cam duvarlı, açık mutfaklı, mutfağın önünde 20 kişilik şef masalı, eski Türkçede ateş anlamına gelen OD adını verdiği kendi restoranını açtı. Yemekler bölgede yetişen taze ve mevsiminde ürünlerle yapılıyor. Kullandıkları zeytinyağı, bahçedeki tesiste sıkılıyor. On çeşitten oluşan tadım menüsü mevsimlere göre değişiyor ama her zaman fırından yeni çıkmış ekşi maya ekmek, zeytinyağı ve Ege denizi tuzuyla başlıyor. Şef Sezener, kullandığı tüm malzemelerin özünü ortaya çıkararak ve kendine has bileşimler sağlayarak farklı bir sentez yaratıyor. OD Urla servisi, sunumu, lezzeti, konumu ve mimarisiyle uluslararası standartta bir şef restoranı.
Hiç Lokanta
Hiç zeytinyağlarının üreticisi Duygu Özerson Elekdar ve mimar eşi Ahmet Taha’nın, Sanat Sokağı’nda bulunan 150 yıllık tarihi taş bir binayı satın alıp restore ettikten sonra açtıkları Hiç Lokanta ve Tadım Atölyesi yaratıcı mutfağıyla dikkat çekiyor.
Balmumu Lokanta
İzmir yeme-içme sahnesinin önde gelen isimlerinden Ahmet Güzelyağdöken’in Alsancak’ta açtığı Balmumu, modern bir esnaf lokantası. Menü günlük alınan malzemelere göre hazırlıyor. Balık yumurtası ve taraması denenmeli.