BLOG YAZILARI
4 İncisi ve Yaratıcı Lezzetleriyle Öne Çıkan Bir Restoran: Araka
araka
Pınar Taşdemir’in 2018’in sonbaharında Yeniköy’ün ara sokaklarının birinde iki katlı şirin bir binada açtığı Araka, yerel, mevsiminde ve taze ürün kullanımını, atıksız mutfak felsefesini prensip edinmiş küçük bir şef restoranı. Pınar Şef, malzeme üzerinde oynamayı tercih etmiyor. Mevsimsel döngülere göre sebze ve aromatik otlarla hazırladığı renkleriyle de göz alan tabakların yaratıcılık ve lezzet çıtası yüksek. Özellikle soğana sarılı kuzu tandır, tuzda pancar, ançüez sos ve tere eşliğinde hamsi tava, kara lahanalı isli palamut ve lavantalı taş kadayıf şefin sevilen yemekleri arasında.