BLOG YAZILARI
Akşam Yemeklerinin Pratik Kurtarıcısı: Graten
graten
Pişmiş yemekler üzerine beşamel sos ekleyip, biraz kaşar peyniri rendesi ile fırına verdiğiniz sebzeli yiyeceklere graten denir. Yumuşacık dokusu ve lezzeti ile çok sevilen graten, pratik olması nedeniyle de akşam yemeklerinin kurtarıcısı olarak görülüyor.
Graten yapmanın en önemli noktası, altta yer alan malzemenin doğrudan sıcak ile temasının önlenmesi ve böylece hem lezzetini hem vitaminlerini koruması.
İşte yemek menülerinize dahil edebileceğiniz graten fikirleri.
Sebzeli graten ( kabak, bezelye, karnabahar)
Patates graten
Mantar graten
Kabak graten
Pırasa graten
Tercih edeceğiniz seçeneğe göre sebzelerinizi önden haşlayın ya da doğradıktan sonra birkaç dakika fırında pişirin. Bir yandan beşamel sosunuzu hazırlayın. Sebzelerin üzerine ekleyin. Son olarak üzerine kaşar peyniri ekleyin ve kızarana kadar fırında pişirin. İşte bu kadar