BLOG YAZILARI
Açık Hava Esintisinde Kebap Yemek İsteyenler Toplanın
Kebap Restoranları
‘’Yaz mevsimi kebap yememe engel değil.’’ diyenler için İstanbul’un açık hava iki mekânını sizler için tanıtmak istedik.
Adana İl Sınırı
2012 yılında İstiklal Caddesi’nin girişinde bir ara sokakta açılan Adana İl Sınırı’nın sahibi gibi çalışanları da Adanalı. Restoran şimdi ise eskiden Park Şamdan’ın bulunduğu Maçka’daki yeni yerinde hizmet veriyor. Ocakbaşı olarak açılan mekana, sahibi Adnan Çam, ‘yeni nesil kebapçı’ demeyi tercih ediyor. Adana kebabı ve mezeleri lezzetli, servis kalitesi ise başarılı. Yeşili ve esintisi bol bir bahçeye sahip.
Fiko Ocakbaşı
Fikret ve Uğur Aydoğdu tarafından açılan Fiko Ocakbaşı, Yeniköy’ün simge restoranlarından biri. Arka bahçesinde yer alan büyük ocakbaşı, en çok soğuk havalarda seviliyor. Öğle servisinin yoğun geçtiği restoranın lahmacunu, şişte et ve kokoreci spesiyalleri arasında yer alıyor. Hem caddeye bakan hem de arka tarafında iki bahçesi bulunuyor.