BLOG YAZILARI
Adana’da mutlaka keşfetmeniz gereken incili restoranlar
Adana'nın incili restoranları
İncili Gastronomi Rehberi 2023’e bu yıl Adana da dahil oldu. Önemli bir gastronomi kenti olan Adana’nın incili restoranlarından öne çıkanları sizin için bir araya getirdik.
ONBAŞILAR KEBAP
Et / Kebap
4 incili
1904 yılından bu yana hizmet veren Onbaşılar Kebap Adana’nın en eski kebapçıları arasında. Fünümüzde Seyhan Baraj Gölü’nün muhteşem manzarasına bakan bir tepede Adana’nın kültür elçisi gibi çalışan Tayyar Zaimoğlu’nun yönetiminde faaliyet gösteriyor. Kente gelenlerin buluşma noktası olan mekânda Onbaşılar ailesinin üçüncü kuşağı Levent Kıyan, 91 yaşındaki en eski şefi İsmail Canbaz ve Adana’nın en eski kebap ustalarından Vahit Şemi’nin 50 yılı aşkın süredir işinin başında olması sayesinde gelenek geleceğe aktarılıyor. İçli ve çiğ köfteleri, Adana Kebabı, Yağlı Kara ve mevsiminde güveç en beğenilen çeşitler.
HOUSE OF KAMER RESTAURANT
Akdeniz Mutfağı
3 incili
Antika ve ikinci el meraklısı Eczacı Kamer Kıraç’ın açtığı restoran-kafe ve kültür-sanat etkinlikleri merkezi olarak hizmet veren House Of Kamer’in menüsünde hem geleneksel bölge yemekleri hem de modern Akdeniz mutfağından çeşitler yer alıyor. Mekân, antika objeler arasında sanki akınınızın evinde bir masa etrafında toplanmış gibi bir deneyim sunuyor.
İZA MEZE BAR
Akdeniz Mutfağı
3 incili
Adını en eski tahıl çeşitlerinden “İza” buğdayından alan Seyhan Nehri manzaralı İza Meze Bar beyaz masa örtülü, modern şık bir buluşma mekânı. Menüde mezelerin yanı sıra bölgenin kebaplar başta olmak üzere yemekleri ve Akdeniz mutfağına özgü çeşitler de bulunuyor. Kokteylleri, gecenin sonuna doğru ritmi artan müzikleri de başarılı.
CROMA RESTAURANT
Akdeniz Mutfağı
3 incili
Croma, Adana’nın “Tarladan Sofraya” konsepti ile yemeklerini hazırlayan ilk restoranı. Mekânın sahibi ve şefi Bedia Gücüm menüde yer alan Akdeniz mutfağı ağırlıklı yemeklerin hemen hepsinde taze ve mevsiminde ürün kullanıyor. Taze ev yapımı makarnalarını öneririz.