BLOG YAZILARI
Ankara’da 4 İncili 3 Restoran
incili restoranlar
Trilye
Türkiye’nin en iyi balık restoranları arasında kabul edilen Trilye, tüm deniz ürünlerini taze ve mevsiminde kullanıyor. Balıklar, Karadeniz’den günlük geliyor. Zeytinyağı başta olmak üzere birçok ürün kendi üretimleri. Lakerda, beğendili ahtapot, kalamarlı keşkek, baharatlı jumbo karides nirvan ve kalkan ızgara öne çıkan lezzetler arasında.
No 4 Restaurant
Wyndham Ankara’nın giriş katında yer alan, No4, Ankara’nın az sayıdaki "Fine dining" restoranı arasında. Restoranın menüsünde mevsiminde yerel ürünlerle yapılan hamsi tava, etli kara lahana sarması, ördekli çıtır börek, kuzu incikle servis edilen keşkek gibi gelenekselin yorumlandığı yemekler de vanilyali yeşil çay jöleli pannacotta gibi dünya mutfaklarından örnekler de yer alıyor.
Safranhan Brasserie
Ankara Kalesi ve Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nin hemen yanı başındaki Divan Çukurhan Otel’in teras katında yer alan Safranhan Brasserie Ankara’nın önde gelen restoranları arasında. Geleneksel Türk ve Ankara mutfağından yemeklerin modern sunum ve tekniklerle harmanlandığı menüde deniz ürünlü zeytinyağlı karides dolması, badem mayonezli çiğ enginar, keçi peynirli taze iç bakla, bazlama pizza, firik pilavlı patlıcan beğendili Ankara oğlağı tandır ve klasik Ankara tavası lezzet çıtası yüksek tabaklar arasında.