BLOG YAZISI

Arabaşı Nedir, Çorbası Nasıl Yapılır?

Arabaşı

arabasi-nedir-corbasi-nasil-yapilir
dummy image

Özellikle Karaman ve Konya’da severek tüketilen Arabaşı çorbası, İç Anadolu’nun hemen her yöresinde pişirilir. Bir kış çorbası olarak bilinen Arabaşı, farklı yeme tekniğiyle dikkat çekiyor.

Tavuk etiyle pişirilen çorba, sıcak çorba ile soğuk hamuru birleştirerek yeniyor. Arabaşı çorbası yapmak için önce un ve yağ kavrulur. İç malzemesi olarak tavuk parçaları ve tavuk suyu kullanılır. Ekmek yerine özel olarak hazırlanan bir hamurla birlikte servis edilir. Oldukça acı ve sıcak olarak tüketilir. Hamuru çiğnenmeden yutulur. Arabaşı çorbası, Anadolu’da genellikle komşu ve akrabaların akşam yemeğinden sonra bir araya gelerek birlikte tükettikleri ve ilişkilerin güçlenmesine vesile olarak içilen bir çorbadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK RESTORAN LİSTELERİ
Uzak Doğu Restoranı, İstanbul
>
Sokak Yemeği Restoranı, Ankara
>
Geleneksel Mutfak, İstanbul
>
Uzak Doğu Restoranı, Ankara
>
Şef Restoranı. Bistro. Brasserie, İstanbul
>
Sokak Yemeği Restoranı, İstanbul
>
Meyhane, Bodrum
>
Meyhane, İstanbul
>
Meyhane, İzmir
>
Uzak Doğu Restoranı, İstanbul
>
Sokak Yemeği Restoranı, Ankara
>
Geleneksel Mutfak, İstanbul
>
Uzak Doğu Restoranı, Ankara
>
Şef Restoranı. Bistro. Brasserie, İstanbul
>
Sokak Yemeği Restoranı, İstanbul
>
Meyhane, Bodrum
>
Meyhane, İstanbul
>
Meyhane, İzmir
>
pacaci-husnu
Paçacı Hüsnü

Bursa - Yıldırım

pacaci-husnu
Paçacı Hüsnü

Bursa - Yıldırım

comedus
Comedus

İstanbul - Beyoğlu

inci-pastanesi
İnci Pastanesi

İstanbul - Beyoğlu

comlek
Çömlek

İstanbul - Üsküdar

topcu-kebap
Topçu Kebap

Antalya - Muratpaşa