BLOG YAZILARI
Arabaşı Nedir, Çorbası Nasıl Yapılır?
Arabaşı
Özellikle Karaman ve Konya’da severek tüketilen Arabaşı çorbası, İç Anadolu’nun hemen her yöresinde pişirilir. Bir kış çorbası olarak bilinen Arabaşı, farklı yeme tekniğiyle dikkat çekiyor.
Tavuk etiyle pişirilen çorba, sıcak çorba ile soğuk hamuru birleştirerek yeniyor. Arabaşı çorbası yapmak için önce un ve yağ kavrulur. İç malzemesi olarak tavuk parçaları ve tavuk suyu kullanılır. Ekmek yerine özel olarak hazırlanan bir hamurla birlikte servis edilir. Oldukça acı ve sıcak olarak tüketilir. Hamuru çiğnenmeden yutulur. Arabaşı çorbası, Anadolu’da genellikle komşu ve akrabaların akşam yemeğinden sonra bir araya gelerek birlikte tükettikleri ve ilişkilerin güçlenmesine vesile olarak içilen bir çorbadır.