BLOG YAZILARI

Asırlık mekanlarda tarihi bir lezzet turuna var mısınız?

Asırlık Mekanlar

asirlik-mekanlarda-tarihi-bir-lezzet-turuna-var-misiniz

İncili Gastronomi Rehberi 2023’te bu yıl ilk defa gastronomi kültürümüzün gelişiminde ve tanıtımında önemli katkıları olan restoran ve lezzet noktaları, ‘Asırlık Mekanlkar’ başlığı altında tanıtıldı. Gelin hep birlikte kendine has tarihi ve atmosferiyle rehberimizin asırlık mekanlarında bir lezzet turu yapalım.

KAHVALTI

BEYAZ FIRIN 1836–187 YIL / İSTANBUL

(KURUCU KOZMA STOYANOF)

İncili Gastronomi Rehberi 2023’ün ‘Asırlık Mekanlar’ından Beyaz fırın, 1836 yılında başlayan lezzet yolculuğuna 5. Nesil temsilcilerinin öncülüğünde tam 187 yıl devam ediyor. Kadıköy başta olmak üzere, İstanbul’un farklı lokasyonlarında Beyaz Fırın’ın hem geleneksel hem de yeni lezzetlerini keşfedebilirsiniz.

ÖĞLE YEMEĞİ

HACI ABDULLAH 1888-135 YIL / İSTANBUL

(KURUCU ABDULLAH EFENDİ)

İncili Gastronomi Rehberi 2023’ün ‘Asırlık Mekanlar’ından Hacı Abdullah tam 135 yıldır gastronomi kültürümüze katkı sunmaya devam ediyor.

İKİNDİ ÇAYI

CEMİLZADE 1883-137 YIL / TESCİL 1901 / İSTANBUL

(KURUCU UDİ CEMİL BEY)

İncili Gastronomi Rehberi 2023’ün ‘Asırlık Mekanlar’ından Cemilzade 137 yıl Udi Cemil Bey’in ezmeleri, lokumları, akide şekerlerinin özel tadı bir sır olarak 4 nesildir sürdürülmektedir.

AKŞAM YEMEĞİ

DEVELİ 1912-111 YIL / ANTEP-İSTANBUL

(KURUCU ARİF DEVELİ)

1912’de Gaziantep’te açılan, 1966 yılında da üçüncü kuşak Arif Develi ile İstanbul’a gelen Develi markası kalite ve lezzetten ödün vermeden Samatya’da geleneğini sürdürüyor. Mevsiminde keme mantarlı kebap ve Arif Bey’in keşfi Antep fıstıklı kebab mutlaka denenmeli. Vegan ve glütensiz lahmacun da yapıyorlar.