BLOG YAZILARI
Askerler, Yelkenciler, Balıkçılar için Biscotti!
Biscotti
Şu sıralar çoğu zincir kahve dükkanlarının raflarında yer alan hatta adı ile kafeler açılan bu kurabiyenin geçmişte çok uzun bir yolculuğu var diyebiliriz. Diğer kurabiyelerden farkı iki kere fırınlanıyor olması. İtalyanca ‘’iki kere pişirilmiş’’ anlamına gelen biscotti kelimesi de bu çıtır kurabiyenin nereden doğduğunu bizlere gösteriyor.
Bademli, fındıklı, kuru meyveli gibi birçok çeşidi olan biscottinın hamurunu hazırladıktan sonra ilk önce 180 derece sonra da 150 derecede fırınlayıp kavanozlara doldurabilirsiniz. Hem çok lezzetli hem de oldukça gevrek olan bu kurabiye çay ve kahvenin yanında müthiş bir uyum sağlamasının yanında tam 1 hafta boyunca kavanozlarda tazeliğini koruyor, öyle ki Roma İmparatorluğu döneminde bozulmadan uzun süre kaldığı için askerler, yelkenciler, balıkçılar için en çok tercih edilen yiyecek olmuş.
Kafelerde, market raflarında, zincir kahvecilerde bulabileceğiniz bu kurabiyeyi internetten satın almanız da mümkün. Evinizde yapmak isterseniz de iştah kabartan çeşitlerini sayıp tercihi sizlere bırakalım; kayısı, fındık, kuru üzüm, badem, tereyağı, cappuccino, susam, vişne, çikolata, tiramisu, tarçın, kahve, kızılcık, portakal, hindistan cevizi, limon, fıstık, rom, amaretto.
Afiyet olsun.