BLOG YAZILARI
Bademli ve Cevizli Ezme Tarifi
Ezme Tarifi
Malzemeler
250 gr süzme yoğurt
15 parça acı kuru sivri biber
15 adet ceviz içi
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1.5 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı acı pul kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı toz kimyon
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
5 parça kuru domates
30 gr çiğ badem
1 demet maydanoz
3 yemek kaşığı galeta unu
3 yemek kaşığı esmer susam
Hazırlanışı
Kuru biberleri suda bekletip yumuşatın. Suyunu süzdükten sonra bıçakla kıyın. Cevizleri ve sarımsağı da kıyın. Biber, sarımsak ve cevizi büyük bir kâsenin içine alın. Salçalar, baharat ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Zeytinyağını yavaşça ilave edip karıştırmaya devam edin. Suda bekletilip yumuşatılmış kuru domates, çiğ badem ve maydanozu kıyın. Süzme yoğurt, galeta unu ve esmer susamla birlikte karışıma ilave edip iyice karıştırın. Ezmeyi kızartılmış ekmek dilimleriyle birlikte servis edin.
Öneri
Ezmeyi küçük dondurma kaşığı ile şekillendirip marul yapraklarının içinde de servis yapabilirsiniz. Ezme ve benzeri tarifleri hazırladıktan sonra kısa süre içinde yemenizi tavsiye ediyoruz.