BLOG YAZILARI
Bamya Çorbası Tarifi
Bamya Çorbası Tarifi
Malzemeler
50 gr kuru bamya
200 gr kuzu eti
3 su bardağı et suyu
1 adet soğan
Ayçiçeği yağı
1,5 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Hazırlanışı
Kuru bamyaları ipinden çıkarın. İki avucunuzun arasında ovalayarak küçük tüylerini temizleyin. Kaynar suya ekleyip hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Suyunu süzün. Soğanı ince doğrayıp ayçiçeği yağında yumuşayana kadar kısık ateşte kavurun. Eti ilave edip kavurmaya devam edin. Salçayı ekleyip 1 dakika daha kavurun. Et suyunu ilave edip kaynatın. Bamyaları ilave edip 15 dakika daha pişirmeye devam edin. Tuzla tatlandırın. Servis yapın.